ua
×
Реєстрація

Інформація про профіль

Дані для реєстрації

Вхід

Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!
брюссельська

Вигляд Таблиця Список

Вигляд Таблиця Список

     Насіння брюссельської капусти

     Брюссельська (або бельгійська) капуста - мутований підвид червонокачанної капусти. Ця рослина сильно відрізняється від всіх своїх «родичів» зовнішнім виглядом і будовою - на товстому стеблі визрівають невеликі качани діаметром 30-50 мм, по 20-60 штук на стебло. Саме вони вживаються в їжу. Цінність брюссельської капусти полягає в її низькокалорійності, багатстві вітаміном С і глюкозілатамі, а також відмінних смакових якостях. На території України ця культура ще не набула великої популярності, що зумовлює низьку конкуренцію на ринку і стійкий попит на готову продукцію.

Терміни дозрівання і тривалість зберігання

     За періодами вегетації існують такі типи брюссельської капусти:

      - ранньостиглі (період вегетації - 110-130 днів);

      - середньостиглі (130-150 днів);

      - пізньостиглі (150-200дней).

     Зберігається бельгійський овоч досить довго - при температурі близько 0 ℃ стебла, зібрані з корінням, здатні пролежати 3-4 місяці. Кочанчікіотдельно в замороженому вигляді можуть зберігатися до 1 року.

Умови вирощування

     Освітлення і температура. Світло і тепло брюссельська капуста споживає в тих же дозах, що і її білокачанна «сестра» - любить добре освітлені ділянки; оптимальна температура для росту + 18-22 ℃. «Бельгійка» дуже стійка до холоду - дорослі екземпляри витримують заморозки до -5-8 ℃.

     Вологість. Культура досить вологолюбна, і потребує регулярних, але не частих поливах (30-40 л / кв.м на стадії інтенсивного зростання і 40-50 л / кв.м після визрівання качанів 1 раз в 10-14 днів). У той же час, рослина нормально переносить короткочасну посуху завдяки розвиненій кореневій системі.

     Грунт. Брюссельська капуста найкраще росте на слабокислих суглинних грунтах. Перед висаджуванням грунт варто удобрити перегноєм або компостом, а також фосфатами.

     Схема посадки. Практично не варіюється в залежності від сорту - 60-70х60-70 см. На гектар оптимально висаджувати 25-35 тисяч рослин.

     Підживлення. Культура непогано сприймає мінеральні добрива, нонуждается в них тільки на слабоплодородних грунті. На етапі розвитку рослина можна удобрити азотом, а при формуванні качанів - фосфорно-калієвої підгодівлею.

Гібриди капусти брюссельської

     В Україні завоювали популярність такі гібриди, як Франклін F1, Абакус F1, Діабло F1.

     Насіннєвий матеріал для брюссельської капусти краще вибирати професійний. Таке насіння після збору ретельно відбираються за розмірами, вагою і схожості. Потім вони проходять багатоетапну обробку - інкрустацію або грануляцію. Таким чином навколо кожної насіння формується шар активних елементів, які сприяють прискореному зростанню і розвитку рослини, сприйняття добрив; а також захищають паросток від шкідників і хвороб. Схожість такого насіння досягає 98-100%.

     Великий асортимент насіннєвого матеріалу французьких, голландських, чеських виробників може збити з пантелику, ускладнюючи вибір - яке насіння замовити? Найкраще при виборі гібрида і посівного матеріалу брюссельської капусти порадитися з консультантами «Грядки». Їх великий досвід допоможе підібрати виробника і сорт культури, який дасть Вам максимальний результат. А постійна наявність насіння різних сортів, а також швидка та зручна доставка по всій Україні допоможе не затягувати з посадкою обраного гібрида.