ua
×
Реєстрація

Інформація про профіль

Дані для реєстрації

Вхід

Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!
червоноголова

Вигляд Таблиця Список

Вигляд Таблиця Список

    Насіння капусти червонокачанної

  Червонокачанна капуста - «близький родич» білокачанної, її селекційно виведений різновид. Ці 2 культури дуже схожі за технологіями вирощування, але червоний овоч істотно корисніше білого завдяки більшій насиченості вітамінами і мінералами, хоча і дрібніше, і трохи менше врожайний. «Краснокочанку» не можна квасити, але вона довго зберігається в свіжому вигляді, і багатьма вважається смачніше білого побратима.

Правильний вибір насіння

   Насіннєвий матеріал червоноголової капусти за своєю вагою і калібрування практично ідентичний насінню білокачанної: 1000 насінин на 3-4 грами, діаметр - 1,4-1,5 мм для ранніх сортів і 1,8-2 мм для середніх і пізніх. Професійне насіння пофарбоване в різні яскраві кольори - це означає, що вони пройшли калібрування, укріплені активними елементами і мінералами, а також захищені від шкідників і зовнішніх впливів за допомогою інкрустації або грануляції. Таке насіння при правильній агротехніці здатне гарантувати 98-100% схожості. Зберігати посівний матеріал найкраще при температурі 10-12 ℃ і відносній вологості до 55%.

Класифікація за термінами дозрівання

     Червонокачанна капуста по періоду вегетації ділиться на такі типи:

  • ранні сорти (період вегетації - 70-90 днів);
  • середні (120-130 днів);
  • пізні (130-160 днів).

     Більше поширені середні та пізні гібриди, так як вони пристосовані до тривалого зберігання (пізні сорти можуть зберігати свої якості до березня), а також менш вимогливі до умов вирощування.

 Агротехніка

     Температура та освітлення. Червонокачанна капуста, як і всі її «родичі», любить хороше освітлення і середні температури. Вона відмінно переносить холод (до -6 ℃), а оптимальна температура для її росту - + 11-20 ℃. Червоний овоч вкрай погано переносить спеку вище 30 ℃ - качани не формуються, а сформувалися - схильні до розтріскування.
     Вологість. «Краснокачанка» споживає великий обсяг води (до 20 літрів за 1 полив в 7-8 діб), в той же час перезволоження для неї неприпустимо - при надлишку вологи коренева система починає руйнуватися вже через 12-15 годин.
     Грунт. Культура добре росте на будь-яких слабокислих грунтах. Найбільш підходяща для неї грунт - торф'яна або суглинок.
     Схема висадки. Ідентична такій у «белокочанкі»: для ранніх сортів 45-50х35-40 см (густота стояння - 50-80 тис.растеній / га), для середніх і пізніх - 45-70х40-65 см (густота стояння - 30-65 тис. рослин / га).
     Підживлення. Червоний овоч має великий «апетит» до добрив, особливо на початку росту. Добре сприймає як органічну, так і мінеральну підгодівлю азотом, фосфором, калієм, кальцієм.

 Гібриди капусти червонокачанної

   Вибір сортів червонокачанної капусти на ринку України не такий широкий, як у її білої родички. Популярністю користуються Ред Дінасті F1, Роксі F1, Редмен F1, Ред Скай F1, Фуєго F1, Реском F1. Якщо Ви хочете підібрати хороший сорт «красноголовкb» - зверніться до досвідчених фахівців «Грядки», вони обов'язково допоможуть Вам визначитися із замовленням насіння гібрида від голландських, французьких, швейцарських, чеських та інших відомих світових виробників, оптимально підходить під Ваші умови; а також оформлять доставку в будь-яку точку України.